FAQ

Wat ontvang ik precies als ik van jullie dienst gebruik maak?

Binnen een paar minuten ontvang je een e-mail met een op maat gemaakte motivatiebrief. Onze digitale assistent is ontworpen om met behulp van AI snel en eenvoudig voor jou een motivatiebrief te genereren, maar dat kan soms ten koste gaan van de nauwkeurigheid. Onze digitale assistent helpt je voor 95% op weg. De kers op het toetje moet je nog wel zelf erop zetten.

Bieden jullie een tevredenheidsgarantie?

Als je een slechte sollicitatiebrief hebt ontvangen, laat het ons dan weten. We bekijken je gegevens en sturen je een nieuwe brief. Als je hebt betaald en nog steeds niet tevreden bent met het eindresultaat, betalen we je graag het volledige bedrag terug.

Kan ik de motivatiebrief ongewijzigd meesturen met mijn sollicitatie?

Dit is jouw keuze. Als je het gevoel hebt dat onze digitale assistent voor jou de perfecte motivatiebrief heeft geschreven, wees vrij om de brief zo op te sturen. Meestal moet je de brief lichtjes bewerken om je eigenzinnige en persoonlijke accenten aan toe te voegen.

Welke talen ondersteunen jullie?

Op dit moment ondersteunen we alleen Nederlands. Ondersteuning voor Engels komt eraan. In de nabije toekomst zullen we ook talen zoals Duits, Frans en Spaans ondersteunen.

Hoe wordt de informatie die ik geef gebruikt?

Gegevens die je gebruikt voor het maken van een motivatiebrief worden naar een externe AI systeem gestuurd voor het creƫren van een motivatiebrief. Je mailadres gebruiken we alleen voor onze correspondentie met jou. Wat betreft betalingsgegevens, daar hebben wij zelf geen toegang tot. Deze worden door Stripe verwerkt.

Scroll to Top